top of page

Paars, geel en groenMet de jongste kinderen werken we deze periode aan het thema Lente. De komende dagen zal alles daarom in dit thema staan voor Jong Oranje.


Om een beetje in lente sferen te komen zijn bolletjes natuurlijk altijd fijn, zowel in huis als in de tuin. In de tuin van Huis de B vallen de eerste sneeuwklokjes altijd ten prooi aan een stel kleine vingertjes. Kinderen vinden het heerlijk om geconfronteerd te worden met deze vroege bloeiers. Evenals de narcissen en krokussen. Een van de versjes die we dan zingen gaat als volgt:


KROKUSBOLLETJE, KOM EENS UIT JE HOLLETJE

MET JE BLOEMPJES PAARS EN GEEL

OP EEN GROENE STEEL


Naar aanleiding van de kleuren uit het versje kun je samen een spelletje doen. Hiervoor heb je in ieder geval iets paars, geels en groens nodig. Het mag van alles zijn. Benoem met je kind de kleuren.


Misschien kan je kind de kleuren zelf al actief benoemen, misschien herkent hij ze als jij de kleuren benoemd en misschien moeten de kleuren nog worden benoemd met daarbij aanwijzing van het voorwerp in die kleur.


Bijvoorbeeld: die sok is paars. Als je denkt dat je kind de kleuren (passief) kent kun je hem de opdracht geven iets geels uit de wasmand te halen of iets wat groen is aan te wijzen of een paars t-shirt uit de kast te pakken enzovoorts.


Heeft je kind nog moeite met de drie kleuren? Begin dan met twee. Natuurlijk kun je het spelletje ook uitbreiden met meer kleuren. Veel plezier!

99 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tellen

Comentários


bottom of page