top of page

Liedjes zingen


Samen zingen, in welk gezin gebeurt dit nog? Waar vroeger onder de afwas hele gezinnen, althans, de vrouwelijke helft, mogelijk in canon de sterren van de hemel zongen, blijft het tegenwoordig in de meeste huizen bij de liederen die uit de geluidsbox komen. En dat is jammer. Want samen zingen maakt vrolijk, zorgt voor saamhorigheid, geeft plezier en een hoop gezelligheid. Even de voordelen voor je peuter op een rijtje: 

* zingen is goed voor de taalontwikkeling

* zingen kan bijdragen aan vaste routine en structuur als je liedjes verbindt aan dagelijkse rituelen als eten, opruimen, badderen

* bewegingsliedjes stimuleren lichamelijke activiteit en beheersing

* zingen stimuleert de luistervaardigheid

* zingen stimuleert de muzikale vorming, gevoel voor ritme en maat

* zingen draagt bij aan stembeheersing


We willen jullie uitdagen samen met je peuter te gaan zingen. Het leuke is dat het (bijna) altijd kan. Tijdens het koken, boodschappen doen, tuinieren, noem maar op. Zing er een liedje bij en het wordt een feestje. Om je peuter een liedje te leren is het belangrijk dat het versje kort is en dat je het heel vaak voorzingt. Tussendoor kun je samen praten over de tekst. Waar gaat het liedje over? Je kunt voorwerpen of plaatjes opzoeken van woorden die voorkomen in het lied of samen met je kind bewegen op het lied. Daarna nodig je je kind uit tot meezingen. 


Voorbeelden van liedjes over de lente die geschikt zijn voor peuters:

* Er liggen bolletjes is de grond

* Parapluutje, parasolletje

* krokusbolletje

* lammetje, lammetje


Liedjes zijn te vinden op het internet. 

Have fun!

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tellen

Comments


bottom of page