top of page

Kinderdagverblijf 2-3 jaar + VVE

VVE-geregistreerde peuteropvang

Wij vinden spelend leren belangrijk en dat is de kern van ons pedagogisch beleid. We zijn een VVE-locatie en kinderen krijgen bij ons in de ochtend of middag een erkend voorschools programma aangeboden. Spelen én leren gaan bij ons hand-in-hand. We werken op maat per kind. Zodat ieder kind optimaal gestimuleerd wordt in zijn ontwikkeling. Ouders krijgen volgens de regels van de Gemeente Groningen VVE-opvang gesubsidieerd.

 

Ruimte om te groeien

We zijn trots op de ruimte die de jongste kinderen in Huis de B hebben. Onze nieuwe ruimte, de Kajuit, biedt een omgeving waarin kinderen kunnen spelen, ontdekken en leren op hun eigen tempo.

 

De inrichting is zorgvuldig samengesteld om de ontwikkeling van de kleintjes te bevorderen. Door middel van VVE (voorschoolse en vroegschoolse educatie) krijgen de peuters bij Huis de B een extra stimulans in hun ontwikkeling.

De Kajuit heeft openslaande deuren naar de prachtige afgesloten peuter/kleutertuin waar naar hartenlust gespeeld kan worden. Als de kinderen druk willen spelen, kan dat in Woeste Willem! Als ze liever rustig met een boekje op de bank zitten kan dat ook. Er een Miniatelier waar ze naar hartenlust kunnen knutselen. In de Keuken koken ze de lekkerste gerechtjes. Kinderen vinden het bij ons geweldig en spelen dat het een lieve lust is! 

Van peuter.....

De jongste kinderen op Huis de B zijn 2 en 3 jaar oud. Deze groep is Jong Oranje. Zij komen overdag, als de kleuters op school zijn. Ze kunnen wennen aan het reilen en zeilen in Huis de B en lekker bezig gaan. 

 

Spelenderwijs verkennen ze het gebouw en af en toe gaan ze even op school kijken. De kinderen die bijna 4 jaar zijn draaien een paar keer mee met de TSO (tussenschoolse opvang) op de Petteflet in hun toekomstige klas.

Tegen de tijd dat ze naar de basisschool gaan, kennen ze al een hoop klasgenoten. Bovendien hebben ze, aan het eind van hun allereerste schooldagen, al een stevige basis gelegd.

.....tot kleuter

In de loop van de middag komen de kleuters uit school. De kinderen van 4 en 5 jaar gaan naar het Nest. 

 

Omdat we zoveel verschillende ruimtes hebben kunnen de jongsten en de oudsten allemaal een plekje krijgen. We kijken wat kinderen van zichzelf aan kunnen en willen. Zo kunnen ze zich natuurlijk ontwikkelen en samen opgroeien.

 

Lees verder bij het kopje Buitenschoolse Opvang.

Praktisch

Wat              VVE-opvang

Tijden          08.00 - 12.00

                     13.00 - 17.00


Wat              Dagopvang voor 2 en 3 jarigen

Tijden          08.00 - 15.00

                     08.00 - 18.00

                     

Info              locatiehoofd Magda Walpot

Email           magda.walpot@huis-de-b.nl

Telefoon      050 3130388

 

U kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking en een rondleiding. 

bottom of page