top of page

Kinderdagverblijf 2-3 jaar + VVE

VVE-geregistreerde peuteropvang

Wij vinden spelend leren belangrijk en dat is de kern van ons pedagogisch beleid. We zijn een VVE-locatie en kinderen krijgen bij ons in de ochtend een erkend voorschools programma aangeboden. Spelen én leren gaan bij ons hand-in-hand.We werken op maat per kind. Zodat ieder kind optimaal gestimuleerd wordt in zijn ontwikkeling. Ouders krijgen volgens de regels van de Gemeente Groningen peuteropvang gesubsidieerd.

 

Ruimte om te groeien

We zijn trots op de ruimte die de jongste kinderen in Huis de B hebben. Er is een dakterras waar de kinderen naar buiten kunnen om te spelen of om een frisse neus te halen. Als de kinderen druk willen spelen, kan dat in Woeste Willem! Als ze liever rustig met een boekje op de bank zitten kan dat in de Huiskamer. Er een Miniatelier waar ze naar hartenlust kunnen knutselen. In de Keuken koken ze de lekkerste gerechtjes. Buiten hebben we een Achtertuin met een grote zandbak en ruimte om te fietsen en te voetballen. Vanaf de Uitkijktoren in het midden van de maisjungle hebben de kinderen een fantastisch uitzicht over de hele tuin en de buurt. Kinderen vinden het bij ons geweldig en spelen dat het een lieve lust is! 

Van peuter.....

De jongste kinderen op Huis de B zijn 2 en 3 jaar oud. Deze groep is Jong Oranje. Zij komen overdag, als de kleuters op school zijn. Ze kunnen wennen aan het reilen en zeilen in Huis de B en lekker bezig gaan. 

 

Spelenderwijs verkennen ze het gebouw en af en toe gaan ze even op school kijken. De kinderen die bijna 4 jaar zijn draaien een paar keer mee met de TSO (tussenschoolse opvang) op de Petteflet in hun toekomstige klas.

Tegen de tijd dat ze naar de basisschool gaan, kennen ze al een hoop klasgenoten. Bovendien hebben ze, aan het eind van hun allereerste schooldagen, al een stevige basis gelegd.

.....tot kleuter

In de loop van de middag komen de kleuters uit school. De kinderen van 4 en 5 jaar is het Nest. In de middag zijn de kinderen van 2 tot 5 jaar in dezelfde ruimtes.

 

Omdat we zoveel verschillende ruimtes hebben kunnen de jongsten en de oudsten allemaal een plekje krijgen. We kijken wat kinderen van zichzelf aan kunnen en willen. Zo kunnen ze zich natuurlijk ontwikkelen en samen opgroeien.

 

Voor veel peuters is de komst van de kleuters een heel leuk moment van de dag. De groep wordt opeens groter en levendiger...

 

Lees verder bij het kopje Buitenschoolse Opvang.

 

Peuterschool of kinderopvang?

Vroeger was er verschil tussen peuterspeelzalen en kinderopvang. Sinds 2018 is dit één geworden. De gemeente maakt het met subsidie mogelijk dat alle kinderen naar de peuteropvang kunnen. Zij subsidiëren 40 weken en maximaal 16 uur per week. Dit bieden wij alleen op de ochtenden aan van 8.00-12.00 uur. U kunt bij ons informatie krijgen over de mogelijkheden voor u en uw kind. 

Praktisch
Wat              Peuteropvang voor 2 en 3 jarigen

Tijden          08.00 - 12.00 

                     08.00 - 13.00

                     08.00 - 15.00

                     08.00 - 18.00

                     13.00 - 18.00

Info              locatiehoofd Magda Walpot

Email           magda.walpot@huis-de-b.nl

Telefoon      050 3130388

 

U kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking en een rondleiding. 

bottom of page