top of page
1/2

Goede doelen

Activiteiten

Goede doelen

Ons laatste goede doel - januari 2020

Jaarlijks organiseert Huis de B een Winterfair voor de hele wijk en school. Dit jaar stond dit in het teken van een goed doel: de Stichting Jarige Job.

 

Ieder kind verdient een verjaardag!

In Nederland zijn 61.000 kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardag box t.w.v. €35,-. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school!

 

Winterfair

Tijdens de Winterfair konden de kinderen een strippenkaart kopen waarmee ze verschillende oud Hollandse spelletjes konden spelen. Ook konden ze raden hoeveel snoep er in een grote pot zat en hun krachten laten zien tijdens spijkerbroek hangen.

Dini (van het Nest) had bijna geraden hoeveel snoep in de pot zat. Ze dacht 254 en het waren er 265. Hiermee verdiende ze een leuke prijs. Tijdens het spijkerbroek hangen liet Nienke (van de Petteflet, klas Langhors) haar krachten zien en hing ze 2 minuten en 3 seconden ondersteboven. Ook zij ontving een leuke verassing.

Naast de spelletjes die de kinderen konden doen was er een rommelmarkt, waar ook ouders en kinderen met een kleedje hun overgebleven spullen verkochten. Super leuk dat jullie er waren, het maakte het feest extra feestelijk.

Daarnaast hebben we ook verschillende versnaperingen verkocht.

Bijna driehonderd euro!

Dit bracht de teller van de opbrengst tot € 141,10.

Huis de B verdubbeld dit bedrag en gaat er dus € 282,20 naar de Stichting Jarige Job.

 

verjaardagstaart
bottom of page