top of page

Buitenschoolse opvang

Van alles uitproberen

We vinden het belangrijk dat kinderen op Huis de B kunnen kiezen, kunnen groeien, met respect behandeld worden en zich bij ons thuis voelen. Zo kunnen kinderen zich het beste ontwikkelen, denken wij. Onze missie is: samen spelen, samen leren en van alles uitproberen! 

Wat we willen en hoe we werken hebben we beschreven in ons pedagogisch beleid en in ons veiligheidsbeleid

 

Verticale groepen

Bij Huis de B hebben we verticale groepen. Dit houdt in dat de kinderen met leeftijdsgenoten in een afdeling zitten. Hierdoor heeft elke groep een leeftijdsgerichte aanpak die past bij de ontwikkelingsfase waar het kind in zit.

Het Nest - 4 en 5 jaar

In de loop van de middag komen de kleuters uit school. Er zijn drie tafelgroepen: Oranje, Wit, Geel en Zwart. Hier eten de kinderen samen en daarna gaan ze iets sportiefs of creatiefs doen. Net als bij de oudere groepen hebben ze veel vrijheid om te kiezen. Maar er is wel meer structuur dan in de oudere groepen. Ze zijn tenslotte nog maar vier of vijf jaar.

 

Het Voordek - 5 tot 7 jaar

Na het Nest gaan de kinderen naar het Voordek. Hier wordt hun wereld weer wat groter, ze krijgen iets meer vrijheden en nieuwe uitdagingen. De ruimtes zijn letterlijk groter, ze krijgen ze de Kleine zaal, het Knutselatelier en de Toneelruimte tot hun beschikking. Buiten spelen ze vanaf nu op het grote plein.
Ook op het Voordek heeft ieder kind een eigen tafelgroep met zijn eigen mentor om na schooltijd even hun verhaal te doen. Na het tafelmoment kiezen ze zelf voor de ruimte en de activiteit waar ze willen zijn.

Het Achterdek - 7 tot 10 jaar

Na de zomervakantie gaan 7-jarigen over naar het Achterdek, waar hun wereld weer wat groter wordt. De grote zaal en de gymzaal staan nu ook tot hun beschikking. Vanaf 9 jaar krijgen ze meer zelfstandigheid en meer vrijheden. Ook zijn er speciale 9+ activiteiten.
 

Het Honk - 10 tot 12 jaar

Na de zomervakantie gaan kids die 10 jaar zijn en naar groep 7 gaan naar het Honk. Na een jaarlijks inwijdingsritueel ontvangen ze hun honkbandje en horen ze erbij. De Honkers zijn dan groot en het Honk is dan ook chill.

 

Er zijn geen regels maar afspraken. Honkers worden meer op hun verantwoordelijkheden ten aanzien van de groep aangesproken. De activiteiten zijn op tieners gericht en ook de ruimte is duidelijk anders dan de rest van Huis de B. Hier vind je bijvoorbeeld een pooltafel en de jongenszolder en de meidenzolder. Ook worden er Honkavonden georganiseerd.

Praktisch

Wat             buitenschoolse opvang

Scholen      de Petteflet, Nassauschool

Tijden         na schooltijd, op margedagen en in vakanties

Info             locatiehoofd Magda Walpot

Email          magda.walpot@huis-de-b.nl

Telefoon    050 3130388

Extra's:

  • Vroege Vogels - opvang vóór schooltijd voor de Petteflet 

  • Tussenschoolse opvang - op de Petteflet

  • Minder stressen na zessen - opvang tot 19 uur met eten

U kunt altijd een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking en een rondleiding.

bottom of page