top of page

Mission impossibleIn films zie je vaak spionnen door extreme obstakels  gaan om te komen waar ze heen moeten. In deze activiteit vervangen we lasers door touwtjes om een ​​veilige, leuke spionnenmissie voor je kinderen te simuleren. Om de schat te bereiken, zullen uw kinderen niet alleen hun weg door het doolhof moeten denken, maar ook hun lichaam zal een geweldige training krijgen. In hoeveel vormen kunnen ze hun lichaam buigen terwijl ze door het web van laserkoord bewegen?

Je zult zoveel plezier beleven bij het kijken, dat je het zelf wilt proberen.

Benodigdheden:

- 10 meter touw/wol

- Begin- en eindpunt

- Schat: een mand of doos en voorwerpen om erin te doen

- Diverse obstakels (optioneel)

- Belletjes (optioneel)

1. Kies een geschikte plek.

Loop een rondje samen met je kind in huis voor de beste plek voor de missie.  Je wilt een plek vinden die smal genoeg is om het touw/wol heen en weer te plaatsen. Een gang is bijvoorbeeld perfect.

2. Plaats de schat aan het eindpunt.

Hoe vreemder de plek van de schat, hoe uitdagender de missie zal zijn. Onthoud dat je kind door de doolhof moet zonder de touw/wol aan te raken om de schat te kunnen pakken! Houd daar rekening mee wanneer je de schatkist plaatst.

3. Bouw je doolhof. Zigzag je touw op verschillende hoogtes in de hal  van ankerpunt naar ankerpunt totdat je tevreden bent met je doolhof. Je hoeft geen tape te gebruiken om het touw aan de muur te plakken. Je kunt het touw overal omheen wikkelen: deurknoppen, dozen, meubels, groot speelgoed en andere materialen die zwaar genoeg zijn om als ankers te gebruiken. 4. Voltooi de missie. Stuur je kind nu op hun missie! Vanaf het startpunt moeten de kinderen zich een weg door het doolhof draaien, klimmen en kruipen. Als ze eenmaal bij de schat zijn, moeten ze deze door het doolhof terugbrengen. Herinner ze eraan: Wat je ook doet raak de lasers niet aan!! Maak het extra leuk door: - De doolhof te veranderen - Plaats obstakels die ze moeten vermijden (zoals kussens, planten of dozen) - Plant meerde schatten in de doohof. - Voeg belletjes toe aan de laserkoorden zodat zelfs de kleinste aanraking een alarm veroorzaakt. Wat je ook doet, plan en voltooi deze missie als gezin. Je kunt deze op verschillende manieren uitproberen en er elke keer een ander avontuur van maken.

105 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page