top of page

Maak je eigen stop-motion filmpje


Wat is stop-motion?

Bij stop-motion maak je een filmpje beeld voor beeld. Eigenlijk plak je heel veel foto's achter elkaar. Tussen elke foto zit een klein verschil. Door ze snel achter elkaar te bekijken, ontstaat er beweging. Een stop-motion filmpje.


Hieronder vind je de instructies om je eigen stop-motion filmpje te maken. Veel succes!

  1. Download de app ‘stop motion studio’

  2. Je kunt een simpel filmpje maken door wat foto’s te maken, ze aan elkaar te plakken en klaar. Wil je er nu iets meer tijd aan besteden, lees dan hieronder wat je moet doen!

  3. Bedenk eerst een verhaal. Bedenk een onderwerp voor het filmpje en bedenk wat er allemaal gaat gebeuren. Bedenk ook de personages in je filmpje. Je kunt alles gebruiken hiervoor wat je wil. Maak bijvoorbeeld een filmpje van je knuffel die een appel eet. Of een kiwi die verliefd wordt op een banaan. Alles is mogelijk!

  4. Hou het wel kort en simpel want je hebt veel foto’s nodig voor een kort stukje film. Bedenk dus geen lang verhaal.

  5. Je maakt van elk stapje een foto, hoe meer stapjes en foto’s je maakt, hoe mooier je filmpje straks wordt.

  6. Probeer het maar eens uit met bijvoorbeeld een legopoppetje. Eerst linker been en rechter arm naar voren. Dan alles langs het lichaam, dan rechterbeen en arm naar voren en eventueel het hoofd een beetje draaien. Dit is een stapje. Maak een kort filmpje waarin het poppetje 4 stappen maakt. Hoe vind je dit? Maak nu weer een foto met 4 stappen maar maak nog meer foto’s bijvoorbeeld tot het been halverwege is en de arm ook. Zo heb je dubbel zoveel foto’s. Bekijk eens hoe dit er uit ziet.

  7. Als het goed is heb je nu een verhaal en iets/iemand dat de hoofdrol speelt. Maak nu een achtergrond, bijvoorbeeld een kartonnen doos of de muur. Zorg dat er niks anders op de foto’s te zien (behalve jouw voorwerp natuurlijk). Probeer je telefoon of tablet vast te zetten op 1 plek. Zo worden alle foto’s hetzelfde en krijg je een rustig filmpje. Gebruik je bijvoorbeeld een knuffel en een appel, dan is leuk als je steeds een hapje uit de appel neemt en die dan weer terug zet voor de foto. Zo lijkt het net alsof er echt van gegeten wordt. Heb je klei in huis? Doe dan helemaal creatief en maak van klei poppetjes of dieren die mee spelen in de film.

Veel plezier!

133 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page