top of page

Jong geleerd = oud gedaan


Kinderen vinden het leuk om te helpen in huis. Hier vind je een aantal makkelijke schoonmaakklusjes waarbij ze mee kunnen helpen. Klusjes waarmee je de motoriek en zelfvertrouwen van je kind stimuleert.


1. Was uit de wasmachine halen.

Natuurlijk niet de grote handdoeken of lakens; die zijn te zwaar. Maar als je wasjes draait met kinderkleding of ondergoed, dan kan je kind je hier fijn meehelpen.


2. De was opvouwen. De kleding die jullie uit de wasmachine hebben gehaald kunnen julie samen gelijk opvouwen. Je kind zal het vast nog niet netjes kunnen maar dit geeft niet. Hoe vaker jullie het doen, hoe beter het steeds gaat.


3. Groente wassen. Kinderen vinden het leuk om met water te spelen, dus mooie kans om dit te combineren met het wassen van groente. Zo leert hij/zij ook dat groente eerst gewassen moet worden vóór het gegeten kan worden.


4. Tafel dekken. Tafel dekken is leuk! Dit doen ze trouwens al op de B. Pas wel op wat je geeft, bijvoorbeeld geen scherpe messen. Maar wat dacht je van een pakje melk, brood of beleg?


5. Tafel afruimen. Na het eten maken we meestal meteen de tafel schoon. Hier kan je kind meehelpen door bijvoorbeeld een nat doekje over de tafel te halen. Misschien niet perfect, maar kijk naar het gezichtje hoe trots!


6. Planten water geven. Vul een gieter met een beetje water en laat je kind het plantje water geven. Leuk voor je kind om te zien hoe een plant groeit en bloeit.

Niet vergeten een compliment te geven, ook heel belangrijk voor hun zelfvertrouwen en ontwikkeling!

70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Tellen

コメント


bottom of page