top of page

De derde pedagoog

In de visie van Reggio Emilia worden de omgeving en het speelmateriaal de derde pedagoog genoemd. De eerste pedagoog zijn de kinderen zelf, ze leren van en met elkaar. De tweede pedagoog zijn de volwassenen, ook van hen leren ze. De derde pedagoog is de ruimte en het materiaal. Ruimte en materiaal stimuleren exploratiedrang, fantasie, fascinatie, het opzoeken van grenzen en diepgaand leren. Als de drie pedagogen samen actief zijn, zorgen zij voor een goede ontwikkeling bij kinderen.


Door de brand maken wij van de nood een deugd. De herinrchting van de ruimtes is een kans omnog eens goed over de derde pedagoog na te denken. Op 9 juli komt Suze Emonds ons hier inspiratie voor geven. Zij runt samen met haar zus het bureautje Tweemonds. We willen de komende jaren bij Huis de B veel gaan leren en ontwikkelen over avontuurlijk spel van kinderen.


Bekijk onderstaand filmpje maar eens. Er is niet veel nodig om exploratief en geconcentreerd te spelen. Alhoewel...je hebt een sloot, een oude plank en een paar goede laarzen nodig!343 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page