top of page

Hartige paas cruffins bakken




Hieronder vind je de beschrijving van Asperge Cruffins. Je kunt ook variëren met andere hartige ingrediënten. Een heerlijk gerecht dat je nu kunt oefenen met je kids voor de paasbrunch in april.

Ingrediënten voor 6 cruffins:

- 1 blikje Croissants deeg xl ( voor extra grote en hoge cruffins )

- 6 plakken gedroogde ham (bijv serranoham)

- groene aspergetips

- geraspte kaas

- ei om mee te bestrijken


Bereiding:

1. Open het blikje Croissants XL en leeg het stuk deeg horizontaal uitgerold voor je neer.

2. Knijp de diagonale snijdlijnen samen en snijd de verticale lijnen los van elkaar. Zo ontstaan er 3 rechthoekige plakken.

3. Beleg elke rechthoek met 2 plakken gedroogde ham en bestrooi met de geraspte kaas

4. Rol de rechthoeken in de lengte op en knijp deze een beetje naar buiten terwijl je rolt. Zo ontstaan er in totaal 3 lange rolletjes.

5. Snijd de rolletjes over de lengte doormidden, en leg deze met de ham kant naar beneden.

6. Leg meerdere groene aspergetips in het midden van een deeg strook en rol deze op. Zo ontstaan er deegrolletjes als vaasjes met daarin de asperges.

7. Vervolgens kan je deze vaasjes in een ingevette muffinvorm zetten of in hoge muffinvormpjes.

8. Bestrijk het deeg met een los geklopt eitje zodat deze mooi gaan glimmen.

9. Bak in 15-20 minuten goudbruin op 180 - 200 graden celcius.


Om je vingers bij op te smikkelen!

56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page