top of page

Spannend, wij mogen weer open...

door Judith Lechner


Sinds weken leven wij in een vreemde werkelijkheid dat de naastgelegen school open was en wij niet. Ook onze kinderopvang was open maar de buitenschoolse opvang was alleen maar noodopvang. Terwijl Huis de B voor 90% buitenschoolse opvang is! Vanaf maandag 19 april komt daar verandering in. Ook onze BSO mag weer open!


Wat wij merkten in deze tweede lockdown is dat er per week nieuwe gezinnen opbelden voor noodopvang. In heel veel van die gezinnen had één van beide ouders of een alleenstaande ouder een cruciaal beroep. Tot nu toe - bijna een jaar - hebben ze geen gebruik van de noodopvang gemaakt. Maar met elke verlenging van de lockdown werd dat zwaarder om vol te houden. Thuis werken, kinderen een groot deel van de dag thuis en nog een beetje aan jezelf toekomen werd steeds onmogelijker. Normale gezinnen werden kwetsbare gezinnen.


Nu gaan we weer open. We zijn benieuwd hoe dat gaat zijn. Als alle kinderen er zijn is het bij ons knap druk. Na de eerste lockdown begonnen we op halve kracht, maar nu gaan we meteen helemaal weer open. Morgen voeren we met onze pedagogen het gesprek hoe we dat voor de kinderen goed gaan begeleiden. Hoe zullen de kinderen reageren? Moeten ze weer wennen? Of is het snel weer als vanouds? zijn ze extra druk? Of juist verlegen? Wij bereiden ons er zo goed mogelijk op voor.


196 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page