top of page

Leven in het nu

Als kind kroop ik het liefst met een spannend boek onder de dekens. En zo las ik mijzelf in het donker naar de enorme wereld van de fantasie. Ik had niet veel nodig. Een deken, een boek en een zaklampje. Maar vooral: tijdloze tijd.


Kinderen zijn heer en meester van het leven in het moment. En wij, de volwassenen, doen vaak heel veel moeite om dat weer opnieuw te leren. Zodat we kunnen genieten van kleine momenten. Tijd is geld bij ons. We willen geen tijd verknoeien of verspillen.


Ik weet niet of jij hetzelfde hebt, maar deze corona maanden zorgen ervoor dat ik een beetje ga wennen aan het leven dat minder beheerst wordt door alles wat zo nodig moet. Ik voel wat meer ruimte en tijd om dingen dicht bij huis te doen.


Wie weet geven wij hiermee de kinderen iets terug wat voor hen natuurlijk is. Gewoon de tijd om te lummelen, rond te hangen, niks te doen en te zien wat er nu gebeurt. Hoe fijn als mama en papa hier een beetje bij meedoen!
140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page