top of page

Goed bezig, overheid!

Het mag gezegd worden, de overheid is echt goed bezig in deze rare en ontwrichtende corona crisistijd. Zo besloten de staatssecretarissen Van Ark (kinderopvang) en Van Huffelen (belastingdienst) dat voor ouders de kosten van kinderopvang vergoed worden. Niet alleen de kinderopvangtoeslag blijft doorlopen, ook de eigen bijdrage (tot het landelijk vastgestelde uurtarief) wordt helemaal vergoed.


Tamara van Ark zegt het volgende: “We willen de kinderopvanglocaties in staat stellen goede noodopvang te verzorgen voor ouders die nu aan het werk zijn in vitale sectoren. Ik ben trots op hoe de sector dat op dit moment oppakt. Als de rekeningen niet betaald worden dan lopen we het risico dat opvanglocaties in gevaar komen en in het ergste geval moeten sluiten. Ook voor de lange termijn zou dit zeer onwenselijk zijn. Dat willen we met deze compensatie voorkomen.”


Vandaag hebben daarom de brancheorganisaties, het ministerie van SWZ en de Belastingdienst gezamenlijk een intentieverklaring getekend dit snel te gaan regelen. In ieder geval voor de periode tot 6 april, en als sluiting langer wordt de regeling verlengd voor de periode daarna. Totdat de regeling uitgevoerd is, wordt aan ouders gevraagd hun contract in stand te houden en hun factuur te betalen, anders vervalt het recht op kinderopvang(toeslag) en op de teruggave.


Alexandra van Huffelen laat weten: “Het is goed dat ouders nu duidelijkheid krijgen. Zij kunnen hun kinderopvangplek gewoon behouden, ook als de kinderen tijdelijk niet naar de kinderopvang gaan. Samen met de sector zorgt de belastingdienst dat ouders gecompenseerd worden voor de teveel betaalde eigen bijdrage. Ik hoop dat dit de ouders rust geeft, in deze moeilijke tijd.”


Overheid en brancheorganisaties, namens Huis de B, de medewerkers, de ouders en de kinderen: heel erg bedankt voor dit adequate en ruimhartige optreden!141 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page