top of page

Gezond!

Deze corona tijd duwt ons met de neus op de feiten over het belang van gezondheid, klimaat en duurzaamheid. Voor ons is dit het juiste moment om ons eten te verversen. Na jarenlang hagelslag, chocopasta, vleeswaren, crackers, koekjes en limonadesiroop stappen we over op een gezond menu.


Vanaf deze week krijgen de kinderen om drie uur vooral groente, eventueel aangevuld met fruit. We variëren zoveel mogelijk met groente en fruit uit het seizoen. Als broodmaaltijd kiezen we stevig en voedzaam brood. Als beleg kunnen kinderen kiezen uit gezonde maar lekkere dingen: appelstroop, boerenkaas, pindakaas en spread. Als drinken is er (lauwe) thee, water, fruitwater en biologische (karne)melk.


We kiezen nu voor een vegetarisch aanbod en we zoeken naar meer afwisseling. De basis kopen we in bij lokale aanbieders. Met liefst duurzame en biologische producenten. Per team kan er gevarieerd worden: kinderen maken zelf lekkere smeerseltjes of er wordt iets uit een andere cultuur geserveerd. We willen dat eten een sociaal onderdeel van de dag is en dat er avontuurlijk gesmikkeld wordt!


De voorraad crackers en andere zaken die uit het oude menu overblijven, brengen we naar de voedselbank. Zodat we niks (of weinig) weggooien. Want ook dat hoort bij duurzaam eten.


215 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page