top of page

Bereid je kind voor: praat en leg uit

Bijgewerkt op: 8 mei 2020

Vanaf 11 mei mag je kind weer naar school en de opvang. Dat is leuk! Maar het zal ook wel weer wennen zijn. Daarbij gaan veel zaken anders dan de kinderen gewend waren. Ouders mogen niet binnenkomen, dus kinderen moeten buiten gedag zeggen. We eten ook niet meer samen aan tafel met brood en beleg, alle kinderen nemen een lunchtrommeltje mee. De groepen zijn veel kleiner en kinderen zullen vriendjes missen die net op de andere dagen komen. En daarbij die vreemde volwassenen, die steeds een stapje achteruit doen.... dat is allemaal raar en niet echt leuk.


Wij zullen proberen ontspannen met de maatregelen om te gaan. Maar we willen er ook verantwoordelijk en zorgvuldig mee omgaan. We zoeken een goede middenweg.


Het is fijn als je je kind voorbereidt op de nieuwe situatie. In onze nieuwsbrief van 7 mei staan onze nieuwe regels en richtlijnen. Als je kind oud genoeg is kun je ze samen doornemen. Een jong kind kun je speels vertellen wat er gaat gebeuren. Als een jong kind dit niet opneemt, zet er dan geen druk achter.


Veel succes en plezier met de laatste vakantiedagen. We zien jullie volgende week graag weer!162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page