top of page

Knoeien in de keuken

Bijgewerkt op: 26 mrt. 2020


Ik stel voor dat je je kind met een schort voor (het liefst een plastic verfschort) op een stevige (spetterbestendige) stoel of kruk bij het aanrecht zet. Zet op het aanrecht kleine schaaltjes en potjes klaar die je vult met bijv. Brinta, hagelslag, rijst, paneermeel, bloem, suiker, zout, jam… etc. Vul een paar kleine kannetjes (kan ook van een kinderserviesje) met water, melk, yoghurt, sapjes..e.d. Leg er wat (thee)lepeltjes, vorkjes en diepere schaaltjes/bakjes bij en het feest kan beginnen! Zorg dat het aanrecht schoon is en dat alles eet- en drinkbaar is.


Je kind kan beginnen met mengen, roeren, mixen, uitproberen en proeven. Je kind zal volop genieten van het experimenteren met papjes, mengseltjes en het proeven van de meest gekke brouwsels. En knoeien mag en hoort bij deze activiteit! Als de kleine keukenprins/-prinses alle ingrediënten heeft gebruikt en de interesse in het ‘koken’ lijkt te verliezen, kunnen jullie samen de boel opruimen en alle potjes en bakjes gaan afwassen en afdrogen.


Deze activiteit zou je ook nog kunnen uitbreiden met ‘restaurantje spelen’ (tafel dekken, bestelling opnemen..) of zelfs met een recept echt iets gaan bakken of brouwen. Ter inspiratie kun je hier een recept downloaden voor een heerlijke worteljam van Broer Konijn.

(Bron: Het Disney Kookboek voor kinderen, Chantel Veer, uitgeverij Cantecleer, Baarn)Veel knoei plezier!

94 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page