top of page

Grabbel en doe plezier
Nodig: Een doos, blik, ton of trommel, rijst/macaroni/zaagsel of papiersnippers;

Papier of dun karton, lege rozijnendoosjes;

Onderwerpen voor opdrachtjes met plaatjes  (voorbeelden hier)

Nu we hele dagen thuis zitten en onze kinderen willen vermaken wanneer ze zelf zijn uitgespeeld, zijn er soms momenten waarop je even niet meer weet wat je kan gaan doen.  Op zo’n moment is het heel leuk als er een trommel (of doos) in een kast staat waaruit je kind een opdrachtje kan grabbelen.


Neem de tijd om door de dag heen wat leuke, eenvoudige opdrachtjes te bedenken die jouw kind zelf of samen met jou, kan uitvoeren. Deze opdrachtjes schrijf je op losse briefjes. Om het leuk aan te kleden kan je de briefjes met de opdrachtjes in lege rozijnendoosjes doen. Op ieder doosje kun je dan een ander plaatje plakken passend bij het opdrachtje.


Heb je geen rozijnendoosjes, maak dan kaartjes van dun karton. Op de voorkant van het kaartje plak je (uit oude tijdschriften of google op onderwerp en print uit.) een bijpassende afbeelding. Zo kan je kind zelf raden waar het opdrachtje over gaat. De kaartjes en de doos kun je ook samen maken. Laat je kind bijvoorbeeld de doos versieren of schilderen.


Vul de doos met macaroni, rijst, zaagsel of scheur snippers van kranten of oud papier. Verstop hierin de opdrachtjes. Je kan de trommel steeds aanvullen met nieuwe opdrachtjes. Misschien kan je kind zelf iets bedenken en meehelpen met het maken van de kaartjes of briefjes.

Zo kun je elke dag een momentje inbouwen waarop het een verrassing voor je kind is wat hij/zij (even) gaat doen. Je kan de activiteit en de opdrachtjes zo kort of zo lang maken als je wil. Elke dag iets nieuws of iets anders.


Veel Grabbel & Doe plezier!

115 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page