top of page

De wereld op z'n kop


Hallo lieve tuinkabouters!

Daar zijn we weer. 

Het zijn barre tijden. We maken wereldwijd geschiedenis met elkaar! Geen school en geen speeltuin meer... Geen zwaaizak en geen bergen vriendjes om mee te ravotten... SAAI!

MAAR allemaal om niet ziek te worden en geen andere mensen ziek te maken. 

Gelukkig blijft er genoeg leuks over om te doen.


Bijvoorbeeld dit;

Doe eens iets geks. Ga op je rug met je benen omhoog op de bank liggen met je hoofd een beetje omlaag (zodat je op de kop ligt als het ware) en kijk eens naar de kamer om je heen. Stel je voor dat het plafond de vloer is en de vloer het plafond.   Lekker leeg hè? Die nieuwe vloer. Zo zie je je huis ineens op een heel andere manier. Vertel eens wat je wel en niet leuk/mooi vindt in jullie huis. 

Maar vandaag en morgen zoveel mogelijk naar buiten hoor! Want heerlijk weer. Je kunt ook buiten naar de lucht gaan liggen kijken... Zie jij ook gekke dieren in de wolken?


Tot slot; misschien wil jij helpen vandaag met het koken? Hier het recept van de linzensoep die ook uitgedeeld werd op onze Voordek borrel. HEMELSE LINZENSOEP

Twee bio uien en 1 dikke teen bio knoflook fijnsnijden en fruiten. 

Een 1/2 liter biologische bouillon. toevoegen en Aan de kook brengen. 

160 gram rode (split) linzen. Erbij en 10 minuten zachtjes koken. 

Een blik tomatenblokjes met basilicum. Erbij. En tot slot

Een klein blikje kokos melk om 't af te maken. 

Naar keuze kun je ook nog een flinke hand in plakjes gesneden kastanjechampignons toevoegen.  Even proeven.. Een nog snufje peper? 

En smullen maar! 

96 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page