Go with the flow!

Herinnering: ik zit in bloedheet Griekenland te mediteren. In mijn hoofd is het een drukte van belang. De man vooraan belemmert mijn uitzicht, het is een stomme vent! Het felrode wapperende t-shirt van de vrouw voor me irriteert me mateloos, kan ze niet iets anders aandoen!? Pas na vier dagen kom ik tot rust en zie ik de schoonheid van de plek. Zacht wapperende gordijnen. Gedempte zon. Zee aan de horizon. Krekelgeluiden. Houten vloer. Stilte. Prachtig.


Elke nieuwe coronafase ervaar ik hetzelfde. Ik erger me aan het kabinet, kunnen ze het niet beter doen!? De maatregelen zijn stom, ik wil een andere aanpak! En na een dag of zo leg ik me er gewoon bij neer. Het is zoals het is. Ik kan ook genieten van dit moment. Het feit dat de wereld even langzaam gaat. Dat er niet zoveel gepresteerd hoeft te worden. Dat we als wereld het ongemak van afzien ervaren. Net mediteren. En mijn ervaring: go with the flow! Laat het los. Ga zitten en kijk gewoon om je heen. Maak een praatje en geniet een beetje.144 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven