top of page
coronavirus-4937226_1920.jpg

Informatie corona

update maandag 20 mei 12.00 uur

Weer helemaal open op 8 juni

Op 8 juni gaan we weer helemaal open. De maatregelen blijven wel van kracht. Alle zaken voor de overgang zoals: tussenschoolse opvang, noodopvang en muzieklessen bespreken we na Hemelvaart en daarna ontvangen jullie bericht.

Lunch en eetmoment

Normaalgesproken dekken we om 3 uur de tafels en eten de kinderen met hun mentor een boterham. Dat doen we de komende tijd niet vanwege hygiënische redenen. Geef je kind een lunchpakket mee.Ook de peuters moeten een lunchpakketje meenemen! Als je weet dat je kind om drie uur honger heeft, geef dan en extra boterham mee! Wij zorgen wel voor genoeg te drinken, fruit en (voorverpakte) koeken.

Kinderen ophalen

Ouders mogen helemaal niet in het gebouw komen. Kinderen worden buiten gebracht en gehaald. Kijk bij de laatste nieuwsbrief met praktische zaken, waaronder ook de werkwijze rond halen en brengen. 

 

Noodopvang

Tot 8 juni blijft Huis de B noodopvang aanbieden voor ouders in cruciale beroepen. Daarna is het nog niet duidelijk, hier weten we binnenkort meer over.

Hygiëne en veiligheid

We besteden extra aandacht aan hygiëne en veiligheid. Maar we dragen geen mondkapjes. Wel kunnen medewerkers handschoentjes gebruiken bij het verschonen en bij eetmomenten.

De 1,5 meter-regel geldt voor volwassenen en als het mogelijk is tussen volwassene en kinderen. Tussen kinderen onderling niet.

 

Bespreek de maatregelen met je kind

Bereidt je kind thuis voor op de nieuwe situatie op Huis de B. Het is fijn als kinderen dit vooraf weten en als ze ook hun verantwoordelijkheid nemen (de oudere kinderen) tegenover de volwassenen.

Kinderen met lichte klachten

We vragen je om je kind thuis te houden met lichte klachten. Als ons personeel merkt dat een kind dat bij ons komt, koorts en/of hoest- en keelklachten heeft, bellen zij de ouders en vragen dan om het kind op te halen en thuis te houden. Wij vragen je om goed bereikbaar te zijn. Je hebt een meldingsplicht als er corona in je gezin is bij de GGD.

Verder lezen

Hieronder een paar links naar relevante websites.

Hemelvaart en Pinksteren

Op donderdag 21 mei en vrijdag 22 mei is Huis de B gesloten. Op maandag 1 juni is Huis de B gesloten vanwege 2e Pinksterdag.

 

Telefonisch bereikbaar ma t/m do van 8.00-17.00 uur

Vanaf 11 mei mogen ouders niet meer in het gebouw komen. Het nummer is ons algemene nummer: 050 3130388. Mail sturen kan naar info@huis-de-b.nl

Compensatieregeling door het rijk

Ouders krijgen alles terug tot de hoogte van het landelijke tarief (€8,17 KDV en €7,02 BSO) van de periode half maart tot 8 juni .Ouders hoeven hier niets voor de te doen. Deze betaling zal volgens de huidige planning plaatsvinden in de maand juni of uiterlijk juli.

Tussenschoolse opvang

De landelijke vergoeding is niet van toepassing op de TSO-factuur, die valt hierbuiten. Tussenschoolse opvang voeren wij uit voor de school en valt daarmee onder het ministerie van onderwijs. Wij vragen u om deze factuur toch te blijven betalen, ze vallen onder onze basisinkomsten en ons personeel wordt er deels mee bekostigd. Ook de vrijwilligers worden hiermee betaald. We willen dat zij na de corona crisis ook weer bij ons komen helpen.

De TSO facturen lopen door tot en met juni en worden steeds achteraf gefactureerd. In maart wordt februari gefactureerd, in april de maand maart, enzovoorts. In juli en augustus zijn er geen TSO-facturen meer.

Personeel met lichte klachten

Personeel met klachten als hoesten, niezen en lichte koorts  moeten thuis blijven. We maken dan direct gebruik van de testmogelijkheid die er nu ook voor onze medewerkers is. Medewerkers  hebben een meldingsplicht bij de GGD of huisarts én werkgever als zij corona hebben of als dit in hun gezin of naaste omgeving aanwezig is.

bottom of page